Венера във ВодолейВенера, планетата на любовта и красотата, през 2016 година, транзитира два пъти през знака Водолей, което се случва много рядко. Как тази планетарна позиция ще повлияе на любовта и отношенията? Водолей е известен като знак на свободата, сюрпризите и неординарността, така че очаквайте в живота и любовта изненади. Но преди всичко си позволете повече свобода в отношенията.
Влизайки в знака Водолей, Венера образува секстил със Сатурн в Стрелец, това е позитивен аспект. Страстни моменти на изразяване на любов този аспект не обещава, по-скоро неговото влияние може да се изрази като укрепване на отношенията и ръст на отговорностите.
В края на 2016 година Венера във Водолей формира хармоничен аспект, тригон, с Юпитер във Везни, което обещава успех в любовта и пътуванията. Но също така, нараства стремежът да похарчите доста пари за украшения, а луксозни предмети и удоволствия. Бъдете внимателни и не си позволявайте за излизате от рамките на бюджета си, независимо от съблазните.

Освен тези два аспекта, Венера прави връзка с Уран, управител на знака Водолей, което може да се изрази като неочаквани събития и необикновенни срещи.
Влияние на Венера във Водолей върху отношенията
Знака Водолей принадлежи на стихията въздух и е свързан с общуването и интелекта, затова любовта разцъфва, ако с любимия човек намерите общи интелектуални интереси, теми за съдържателни разговори, изучаване на нещо ново. Всичко това ще позволи на любовта ви да получи подкрепа от въздушната стихия, а вие ще намерите баланс с енергията на Вселената.
Венера във Водолей има и други положителни качества. Водолей е знак на приятелството и влиянието на Венера ще ви помогне да получите повече удоволствия в любовта и да усетите повече романтика, ако прекарвате повече време с ваши общи приятели или си намерите нови такива. Периодът е подходящ да се сближите с приятелите на вашия партньор, тези, които не познавате добре. Възможно, опознавайки по-добре близките на своя човек, вие да започнете да го разбирате по-добре, самия него, или той да ви разкрие нова, неочаквана страна. А е възможно и да започнете романтични отношения с някой от близките му приятели.
Венера във Водолей приветства независимостта и оригиналността, така че не се страхувайте да изразявате чувствата си по-директно. Този период може да освежи отношенията и да вдъхнови всеки от партньорите за необичайни постъпки. Нарушавайте установените правила, правете онова, което обикновено не бихте направили, не бъдете консервативни и предсказуеми. Ако искате планетата на любовта, Венера, да бъде на ваша страна, дръжте всички в напрежение!
Този период е подходящ да прекъснете ненужните ви отношения. Водолей толерира експериментите и желанията да направите нещо съвършенно ново и необикновенно. Уран, управителят на този знак от Зодиака е известен в астрологията като планета на разводите и разривите. Ако вие намирате, че вашите отношения вече са се изживели, ограничават ви или не постигане взаимно разбирателство – то Венера във Водолей ще ви даде възможност да се освободите от тях. И разбира се, възможно е да започнете по-позитивни отношения.
Що се отнася до работата и бизнеса, Венера във Водолей благоприятства тези сфери на дейност, които имат отношение към новите технологии и иновациите. Ако искате да получите подкрепа за своите нови проекти, това е добър период за търсене на заинтересовани хора или организации, защото планетата има влияние не само върху романтичните отношения, но върху деловите, внася хармония в тях.