Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

4rack

Слабите места в организма на Рака са храно-смилателната система и лимфо-образуването, особено в гърдите. Високата мнителност и удивителната способност да ги влече към храна, която е особено вредна за тях, прави строгата дисциплина в спазването на диета, много важна за Рака.
Следва да се избягват продукти, предизвикващи ферментация или усещане за парене в стомаха. Спиртните напитки и бирата са нежелателни,

точно както и шоколадовите изделия. Концентрацията трябва да бъде върху рибата, зърнените храни, кисело-млечните продукти, най-добре е да ги употребявате поотделно, без да ги смесвате. Храната трябва да бъде добре приготвена. Идеално е когато е на малки порции и има често хранене, за предпочитане течна храна, главно супи и за предпочитане зеленчукови. Внимателно подхождайте към употребата на туршии и кисели плодове.
Веднага след нахранване не бива да пиете сладки или солени напитки. Силно охладените напитки са противопоказни за Рака. Абсолютно да се изключи хранене в нервна, раздразнителна обстановка. Храни, приготвени на скара е по-добре да се изключат. Месо – изключително бяло, задушено или запечено във фурна, риба – варена. Когато включва в храната си миди, раци или скариди, Ракът е длъжен да очаква, че е възможна поява на алергична реакция. Нужен му е селен, натурален източник на който са серните минерални води и чесъна.
Енергизираща сол на клетъчно ниво при Рака е калциевият флуорид, той играе важна роля в регулацията на водно-солевия баланс на организма. Източник на флуор са морските продукти, включително риба.