astro zdaveИма болести и физически пороци, които не се четат в астрологичната карта. Това са наследствените болести. Астрологията позволява да се видят уязвимите места на организма от гледна точка на жизнеспособността му, съпротивляемостта и устойчивостта му към един или друг риск. Астрологът, който си е поставил за задача да покаже слабите места на човешкия организъм, разполага за това с няколко „ключа“ за разшифроване, които е длъжен да използва едновременно, съчетавайки ги и наслагвайки ги един върху друг, за да построи своята хипотеза.
Изследвайки здравето, необходимо е да се обърне първостепенно внимание на три важни фактора, оказващи влияние върху него: Слънцето – представлява жизнеспособността, даже и самият живот; Асцендентът, който се намира в аналогия с тялото на човека и неговото поведение; накрая VI-ти дом, отговарящ за текущото ежедневно състояние на здравето. Ако в XII-ти дом се намира една или няколко планети, това също трябва да се отчете, доколкото това се намира в унисон с изпитанията сполетели собственика на картата.
Знаците, в които се намират Слънцето и Асцендента, ще говорят за степента на жизнеспособност и за най-уязвимите места. Знакът, в който се намира куспидата на VI-ти дом, ни дава допълнителни указания за това, какви слабости на организма се проявяват ежедневно или достатъчно често. Аналогични указания дават местоположението на планетите – господари на VI-ти дом.
По-надолу ние ще дадем списък със знаците в Зодиака и тяхното влияние върху здравето.
Овен: притежава силна жизнеспособност, като в същото време има склонност към неразумно прахосване на силите си. Уязвимото място е главата. Повишена вероятност от сътресение на мозъка, мигрена, а също и разстройство от нервно-психичен характер. Наблюдава се предразположеност към възпалителни процеси.
Телец: притежава значителна съпротивляемост, но обръща малко внимание на здравето си, поради което болестите могат да предизвикат сериозни усложнения. Уязвимите места са- ухото, горлото, носът. Предразположеност към ангини, ларингити и др. Нерядко родените под този знак страдат от заболявания свързани с нарушение на отделителните функции: те страшно много се „запасяват“, което напълно съответства на тяхната натура – да прибират всичко, да се запасяват - (от тук излишно количество холестерол, пикочна киселина, разстройство на черния дроб и др.).
Близнаци: когато организмът се съпротивлява на болестта, основното натоварване отива върху нервната система. Уязвими места – нервна система, дихателни органи. По-уязвими от другите органи са белия дроб и бронхите.
Рак: за нормалната му жизненост на него му е необходим пълноценен отдих – продължителен сън и регулиран начин на живот. Уязвими места – стомах и по-точно целия храносмилателен тракт, при жените – гърдите. Тези заболявания като правило се проявяват в трудни моменти от живота във вид на нарушен апетит или обратното – в неумерено хранене. За родените под знака Рак е характерна склонност към соматичното.
Лъв: изключителна съпротивляемост. Слаби места — сърце, гръбначен стълб, зрение. Учестено сърцебиене, в напреднала възраст – сърдечни пристъпи, болки в гърба и в шията, очни заболявания.
Дева: съпротивляемостта им е слаба, като родените под този знак доста често са хипохондрици, а физическото натоварване се отразява на здравето им. Уязвими места — нервна система и черва, спастични прояви, колити и др. Заболяванията могат да ангажират и други органи; ако нищо в картата не говори за слабост в този план, то като правило говорим за прояви от чисто психичен характер, за които е необходим лекар-психотерапевт.
Везни: недостиг на жизнена сила и съпротивляемост. Нерядко има страх от болест. Слаби места — бъбреци и поясна област; има предразположеност към инфекции в пикочо-половата система.
Скорпион: добра съпротивляемост, негледайки на недостатъците в здравето. Необходим е пълноценен сън. Слабо място – половите органи. Предразположеност към инфекции, а също и към психосоматични разстройства, свързани с чувството на сексуална вина. При жените нерядко гинекологични операции.
Стрелец: добра съпротивляемост, силата на собственото здраве се преоценява. Слабите места — бедра, областта на таза. Това нерядко довежда до ишиас или костни травми в тази зона /счупвания/. Също има и предразположеност към заболявания на черния дроб.
Козирог: доволно висока съпротивляемост, ако владетеля на картата води достатъчно разумен начин на живот и следи за здравословното си хранене. Слаби места — кости, стави, кожа, зъби. Предразположеност към ревматизъм, простуди, кожни алергии.
Водолей: съпротивляемостта е незначителна. Традиционно слаби места за Водолеите са коленете и глезените, а преди всичко – кръвообращението. Много чести анемии, нарушение на състава на кръвта, вирусни заболявания.
Риби: съпротивляемостта е средна. Склонност към соматични явления, които могат да се съсредоточат във всеки орган. Слаби места – кисти. Заболявания на лимфната система.
Планетите също така имат връзка със слабостта на един или друг орган и могат да говорят за особен „тип“ заболявания.
Слънцето съответства на сърцето, на живота — както и знака Лъв.
Луната играе съвършено особена роля, и това ни заставя да прибягваме към помощта на кондиционалната астрология. По тази методика Луната представлява «човека в неговата цялостност». По този начин тя определя общото равновесие в организма, а също и здравето в детската възраст.
Меркурий съответства на движението и обмяната, а отговаря за системата на дишането, като знака Близнаци.
Венера се намира във връзка с така наречените венерически заболявания и заболяванията, които се предават по полов път. Венера също така е свързана и със заболявания на бъбреците.
Марс е свързан с мускулната система. Марс оказва влияние на възпалителните процеси и травматизма.
Юпитер има отношение към всички болести, свързани с превишаване, на каквото и да било.
Сатурн намалява съпротивляемостта и отслабва организма във всички сфери. Създава предразположеност към простудни заболявания и заболявания на ставите. Той е показател за недостик на минерални соли и калций.
Уран често провокира острите и внезапни болести, а също и нещастните случаи.
Нептун е свързан с болести, които трудно се поддават на диагностика: вируси, отравяния, някои алергии и особено за психически разстройства.
Плутон говори за болести, които се развиват бавно и незабележимо.
Обърнете внимание: какъвто и да е характерът на планетите и техните аспекти, те оказват своето влияние, ако са разположени в VI-ти дом, в XII-ти дом (хоспитализация) или когато те са господари в един от тези домове или на Асцендента.
Периодите в живота, когато здравето в голяма степен е в опасност, може да се определи с помощта на транзитите – относно някои „слаби места“ човек може и да не подозира с години, докато болестта не засегне човека при някой особено пагубен транзит на планета. В този смисъл най-отчетливите елементи, позволяващи да се изяви опасността ще бъдат: Сатурн, благодарение на неговото общо „обезжизненостяващо“ въздействие, планетата господар на VI-ти дом и Асцендента и като вторичен фактор планетата господар на XII-ти дом. Точките, в които следва да търсим проблемите със здравето – това са Асцендента, Слънцето, Луната, планетата господар на VI-ти дом или планетата, намираща се в този дом.
В тази статия говорим преди всичко за физическото здраве.
Здравето на собственика на наталната карта в която в VI-ти дом има стелиум от т.нар. „злосторни“ планети – Марс, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон – стелиума е между тях самите или са включени и светилата, е подложен /собственика на картата/ на повишен риск, особено ако общият характер на картата свидетелства за слабост, ранимост на здравето.
Неблагоприятните съединения на планети в XII-ти дом често означават болести, нуждаещи се от изолация, продължително лечение или хоспитализация. Ако в този дом присъстват Уран и Марс, то това говори за повишена вероятност от хирургическа намеса.

 

Отслабване според зодиятаАко беше така лесно да се отслабне, просто занимавайки се с физически упражнения или спазвайки диета, повечето от нас вече биха постигнали своите цели. Но какво се случва реално? Губим килограми, за да си ги върнем отново след това. Ако сте опитвали да спазвате някаква диета, със сигурност сте забелязали, че в началото всичко ви се струва просто – излишните килограми се губят бързо, но след това се връщат. И този цикъл се повтаря отново и отново. Защо?
Много често проблемите с излишното тегло са свързани с духовни проблеми. Затова астрологията ще ви бъде от помощ при отслабване. Отслабването според хороскопа е по-лесно, отколкото си мислите.

11vodolei

Организмът на Водолея е предра-зположен към лоша циркулация на кръвта и неустойчиво функциониране на хормоналните системи, обслужващ централната нервна система. Диетата се изгражда като направление за профилактика на нарушеното кръвообращение и разстройството на нервната система. Особено внимателно е нужно да се погрижите за чистотата на кръвта, незабавно да се реагира

1ovenОвен
Девизът е – екстравагантност. Горещата храна, с която той угощава своите гости, се изнася тържествено на големи подноси. Преди да ги сложи на масата, Овенът замръзва в очакване на аплодисменти, или най-малкото от гръмки похвали.
Какво да ядете?
Овенът, както никой друг, трябва да се придържа към правилното рационално хранене.

2telezz

Слабите места в организма са гърлото, пикочните пътища и щитовидната жлеза. Телецът лесно се простудява.
За него увеличението на лимфните възли и ангината не са рядкост, а от тук вече е много близо до заболяване на сърцето. В обмяната на веществата при Телеца е изразен процесът на усвоение, а понеже той много обича да си похапва – има реална опасност от излишни килограми.
Първото, което е нужно на Телеца –

1oven

Слаби места в организма кръво-снабдяване на главата, централна нервна система и бъбреци.
Енергичния Овен губи много енергия и се нуждае от калорична храна, съдържаща достатъчно фосфор основното звено в енергийния баланс на организма. За активизиране на окислително-възстановителните процеси и подобряване на усвояването на желязото (помним за кръвоснабдяването!) на него му е нужно да приема

4rack

Слабите места в организма на Рака са храно-смилателната система и лимфо-образуването, особено в гърдите. Високата мнителност и удивителната способност да ги влече към храна, която е особено вредна за тях, прави строгата дисциплина в спазването на диета, много важна за Рака.
Следва да се избягват продукти, предизвикващи ферментация или усещане за парене в стомаха. Спиртните напитки и бирата са нежелателни,

3bliznachi

Слабите места в организма са върха на белия дроб, нервната система, мускулите, ключицата и рамото. При Близнаците има вроден инстинкт към всичко полезно в храненето. На тях им е достатъчно да се вслушат в сигналите на своя организъм, за да не правят сериозни грешки в храненето. На Близнаците се препоръчва богата на енергия храна, но не за сметка на мазнините и въглехидратите. Добре е да избягвате сладките и мазни храни.

6deva

Слабото место на Девите са червата, върху работата на които заедно с качеството на храната, влияние оказва и
психическото състояние. За този знак е особено важна диетата и добрите навици. Природно рационални Девите, рано или късно стигат до избор на правилна диета за себе си. За Девите е полезно вегетарианството. Зеленчуците – варени, но не преварени, зърнени, макаронени изделия – те трябва да са състава на основата на диетата.

5leo

Слабите места в организма са сърцето, големите кръвоносни съдове, гръбначния мозък, щитовидната жлеза.
Лъвът си позволява излишества в храненето си и затова е длъжен да следи за своите килограми. Той се нуждае от диета богата на белтъчини, но бедна на въглехидрати и нишестета. Налага му се да избягва всички продукти, които довеждат до отлагане на холестеролни плаки по стените на съдовете, като на първо място това са мазните,

8skorpio

Скорпион е възприемчив към инфекции, и те преди всичко атакуват гърлото и пикочополовата система. Това особено касае жените. Диетата на Скорпиона трябва да бъде ориентирана на първо място към повишаване на защитните свойства на кръвта, която е в пряка зависимост от нейната чистота, знаем, че в кръвта има продукти от распада на процесите на обмяната на веществата. Скорпионът трябва да спазва умереност в яденето и пиенето,

7vezni

Слабото място в организма им са бъбреците, разстройство на функциите на отделянето, дето-ксикацията
отделяне на шлаки и соли. Лошото отделяне се отразява на състоянието на кожата. Стратегията на хранене трябва да бъде – да не претоварва организма – особено с мазни и сладки храни. Сладкото понижава имунитета. Имате склонност към инфекции, които особено при жените, тенденцията е да гнезди в бъбречните

10kozirog

Този тип физическа конституция се отличава с обща вялост в процесите на обмяната, което външно се изразява в нарушение стабилността на колоидните системи в организма и извеждане на отделените от тях твърди частици. Предизвиква дразнещо триене на ставите и често това става център за образуването на камъни. В ежедневието тези процеси неправилно се наричат отлагане на соли. Стратегията на хранене

9strelez

Слабите места на организма са черния дроб, кръвоносната и нервната системи. Задачата е диетата да не
вреди на черния дроб и да укрепва стените на кръвоносните съдове, избягвайки всичко, което ще доведе до спазми. Доколкото Стрелецът обича да похапва, началото на правилното хранене е да започне с умереност, да ограничи животинската храна, мазните животински продукти да замени с растителни,

12ribi

В обменните процеси при Рибите слабо звено се явява дето-ксикацията и извеждането на шлаките. Затова Рибите
по-често от другите получават хранителни отравяния. Препоръчва се намалена употреба на месо, особено от тъмните видове и захар. Може да се стигне до усложнения от излишно количество изпити течности. Най-добре е да се откажете от всичко пържено, сосовете, съдържащи животински мазнини и люти подправки.