businesВ астрологията темата „бизнес“ е от дълго време . Разбира се, в наше време , ситуацията е съвсем различна. Всъщност астрология на бизнеса е същата астрология. Тя не съдържа никакви нови средства, не се нуждае от принципно нестандартни подходи. И колкото повече се практикува в тази област, толкова повече се убеждаваме, че това е най-обикновена астрологията.
Единственото е, че има някои специфични задачи, специфични проблеми и някои интерпретации, които изискват по-тесни тълкувания на астрологическите показатели.
За астрология на бизнеса е публикувана доста литература на Запад. Тя по-скоро се занимава не толкова с бизнес , колкото с икономика . Задачите, които решава, не са пряко свързани с целите на отделната фирма, на отделно предприятие . Отделен въпрос, с който се занимават на запад, това е златото. Много своеобразна тема. Още една особеност е, че астрологията е свързана с курса на акциите, играта на борсата. На запад група астролози не само консултират, но и сами се опитват да играят на борсата. Но тази тема е много специфична, а и доста сурова. Те самите играейки понякога проиграват. В крайна сметка, няма надежден, устойчив показател. И това е свързано не толкова с астрологията, а както се изясни с поставянето на задачите. Астрологията на бизнеса се използва за практика и консултация на предприемачи и фирми. Дават се практически препоръки. Към днешна дата това е достатъчно. Някои астролози опитваха да работят в банки, но на практика не се осъществи проекта. Хората, които теглят големи пари, по принцип се доверяват на себе си. Тяхното усещане за сила идва от големите пари, от близостта им с властта, от охраната зад гърба

 

ovenОВЕН
Огнен знак, eнергичeн, напорист, храбър, обичащ да експериментира. Затова е напълно естествено, професиите избирани от Овните,

liderМисленето е най-трудната работа и това може би е причината толкова малко хора да се залавят с нея. Х. Форд

harakteristikaСъвременното управление на фирми и организации изисква умения, които са различни от тези, с които сме свикнали.

sluziteliСлужителите на всяка една организация са най-важния й актив. Какво е значението на зодията, за добри служебни отношения?

menidjeriВ глобалния и комплексен свят на бизнеса лидерството вече не се заключава във виждания, дейности и задачи.

biznesavtoФирмената кола, аксесоар, разход или необходимост, неината употреба, марка и предназначение според зодията.

ofisЗа удобство на деловата работа офисите се делят на категории, а има ли значение зодията на шефа?

t nachТук става дума за разбирането на човешкото поведение, на мотивите които движат хората, и търговска ефективност.

biznesobedБизнес обяда е много важен детаил, но как този детаил са приема разбира и осъществява, според зодията на организиращият го.