Това, което повечето хора знаят от астрологията, е тяхната "зодия", защото нищо повече от датата на раждане не е необходимо, за да прочетете астрологична характеристика за себе си. Повечето астролози ще ви кажат, че тази форма е много опростена и дава ограничени резултати.
За да получите точна характеристика трябва да се види положението на всяка планета по време на раждането ви. Планетите се намират в знаци, в домове, имат различни аспекти по между си ... така се образува един сложен и много специфичен профил на личността ви и възможните перспективи.

Фази на лунатаОт стари времена фазите на Луната имат огромно значение в ежедневието на човека. Лунният месец има 28 слънчеви дни и се дели на 4 основни фази: новолуние, първа четвърт, пълнолуние и трета четвърт. До пълнолунието Луната расте, след това – намалява. Всяка фаза има своето значение, което ще намерите описано по-долу.
Луната винаги е била обожествявана. С нея са свързани такива богини като: Диана, Церера, Астарта и много други. Луна е покровителка на жените изобщо, дори месечния цикъл често съвпада с лунния цикъл. Луната е Слънцето на мъртвите, а на лунна светлина всичко изглежда нереално. Луната свети на вампирите и по пълнолуние те приемат своя образ на звяр. Луната е кралица на вещиците. Тя кара хората да стават нощем и да бродят на сън, дори и заболяването има нейното име – „лунатизъм“. По Луната се водят приливите и отливите на морето. С Луната са свързани множество легенди, митове, предания, приказки.

znaci-190x119Опознайте себе си! С тази статия ще добави още един нюанс за опознаването, чрез качествата на слънчевия ви знак. Със сигурност сте чували, че знаците се групират по стихии – Огнени – Овен, Лъв, Стрелец, Земни – Телец, Дева, Козирог, Въздушни – Близнаци, Везни, Водолей и Водни – Рак, Скорпион и Риби. В зависимост от стихията, всеки проявява определени качества – пламенност, устойчивост, мисъл, чувства. По този начин делим Зодиакалните знаци по качества. Кардинални - Овен, Рак, Везни и Козирог, Неподвижни – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, Мутабелни /Подвижни/ - Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.