Астрологията освен сериозна наука може да бъде и забавна. Много хора се интересуват кое е подходящо за тяхната зодия – камък за накит, цвят на дреха, прическа и др. Темперамента на хората често се обуславя от неговата зодия, от стихията – огнената стихия – дава огнени темпераменти на Лъв, Овен и Стрелец и за Лъва е характерен жълтия цвят, цвета на слънцето, на златото, за Овена – огнено червения и т.н. Водолея рядко се интересува от одобрението на другите, докато водната стихия – всички знаем за прословутата емоционалност на Риби, Скорпион и Рак. А земната стихия дава устойчивите Козирог, Телец, Дева. Интересно е… прочетете и намерете себе си!

Всеки ден от седмицата има своите особености. Разберете за какво са подходящи и за какво не, коя планета ги управлява, кои цветове са подходящи за всеки ден от седмицата и какво настроение да очаквате.
Дните от седмицата - ПонеделникПонеделник
Понеделник се намира под влиянието на Луната. В този ден са подчертани емоциите, както положителните, така и отрицателните. Добър показател за това, как ще изкарате седмицата, е вашето настроение в понеделник. Доверете се на интуицията и въображението си. Ако искате да разберете нещо, намерете време в понеделник да помислите. Подходящи са темите за любовта, финансите, кариерата, силните и слабите черти на вашия характер. Благодарение на силното влияние на Луната, вие ще успеете да откриете някаква тайна или да си спомните нещо важно от миналото. Вероятно е Съдбата да ви даде знак, който да ви бъде полезен за разбиране на по-нататъшни обстоятелства. В понеделник много добре се установяват емоционални връзки с други хора.
Цветът на понеделник е бял и сребрист, свързан е с Луната. В понеделник е добре да се купуват предмети за домакинството, вещи за децата и изделия от сребро.

Еротичен хороскоп за ОвенОВЕН
Тя е носител на доста твърди принципи, до някъде инат, което се отразява на нейните еротични наклонности. Стреми се да избира сама мъжа, умее да се покаже в обществото, създавайки имидж на привлекателна жена. В интимния живот тя е много егоистистична, но то заради желанието да получи от партньора това, което очаква от идеалния мъж. Еротиката й е леко педантична, защото тя се ръководи от своите устойчиви представи за секса. Не обича да се подчинява дори в леглото, именно тук й нужен силен и властен партньор. Тя е с неизчерпаема жизнена енергия и е в състояние да достави истинско удоволствие на мъжа.

 

Как да изберете подходящият цвят? Всеки от дванадесетте знака има цвят, който носи късмет и благополучие на представителите си, дарява ги с духовна и физическа енергия. Използването или отхвърлянето на един или друг цвят в нашия живот е форма на само-изразяване. Всеки цвят разширява възприятието на околния свят, оказва непосредствено влияние на положителните и отрицателните потоци енергия, както в организма, така и в живота като цяло.

ovenОвен
Овен - силен, енергичен и жизнерадостен знак. За жилището на Овена ще отиват стени със светли оттенъци – бледо-оранжев, оранжев, жълт, син и др. Общия вид на интериора: лека мебел в класически стил, паркет на пода, нисък стол, всевъзможни стъклени аксесоари. Препоръчват пердета с ниско падащи гънки. Любимото им място: тези „инати“ преди всичко избират места до врата. Там те могат да оставят цялата си отрицателна енергия. Освен това, мястото трябва да бъде свързано със спорта.

Туризъм според зодиятаДнес все повече хора се обръщат към астролог за препоръка, как да постигнат успех, искат да разберат за своите силни и слаби страни, а често и за определяне на личния избор. Когато решите да пътувате, обикновено си задавате въпроси: на къде е най-добре да се отправя, за да си почина добре, къде ще ми хареса, а къде няма да се чувствам комфортно? А може би трябва да сменя местожителството си с друг град или друга страна? Ако се вгледате в душата си, ако се доверите на своите желания, а също и ако отчетете съветите на астролог, то може да намерите отговор на всеки въпрос, а също и да направите избор в кое направление да поемете. Разбира се, че може да посетите много страни, да живеете в различни градове и държави и накрая, по метода „проба - грешка“ да намерите „своето“ направление, а най-добре е значително да опростите своето търсене с помощта на астрологията.

maika 190x131Всяка майка трябва да знае особеностите на своето общуване с детето. Тези особености могат да бъдат описани чрез зодиакалния знак на майката. Разбира се, че това дава само най-общите черти на поведението на майката, защото освен Слънце има и други планети, а има и изгряващ знак. Конкретно вашето поведение в ролята ви на майка може да се отличава от описанието, но все пак, прочетете го. Може би ще обърнете внимание на нещо, което по-рано не сте забелязали.

Как се влюбват зодиитеВсеки човек е роден под определено съзвездие и това определя характера и съдбата му. Дори нещо повече: началото на всяка една любов се определя от планетите, тяхното местоположение, аспектите, които правят помежду си и с планетите от наталния хороскоп.

obleklo damiТази статия е за общите препоръки относно избора на облекло, грим, минерали и скъпоценни метали, съответстващи на всеки знак. Разбира се класификацията по положението на Слънцето в хороскопа е опростена. За по-гъвкав подход трябва да се отчете изгряващия знак, т.нар. Асцендент, да се вземе под внимание положението на Венера, Луната и Юпитер. Но все пак основното в този план е положението на Слънцето по знак.

Подходящи камъни за зодиитеСкъпоценните камъни са познати още от древността. Повечето се използват за изработването на бижута. Но древна е науката, която разпознава лечебните качества на камъните. Тези качества са допълвани във времето, добавяни са препоръки свързани с опита на хората и лечителите. Няма нищо изненадващо, че камъните и астрологията са свързани. В тази статия ще получите информация за това, кои камъни са подходящи за определена зодия. Какви са качествата на дадения камък, как биха помогнали на човек за физическото, емоционалното и психическото му здраве? Едни от камъните носят спокойствие, други възбуждат, а някои лекуват поставени на болното място. С помощта на скъпоценните камъни можете да си помогнете при стомашно-чревни неразположения, да намалите главоболието, да излекувате простудно заболяване и мн.др. Енергията на скъпоценните камъни може да повлияе добре на сърцето след прекаран инфаркт. Подобряват кръвообращението и оросяването на мозъка. Някои камъни се препоръчват при желание за зачеване. Камъка може да го сложите в джоба си и да бъде винаги с вас. Скъпоценните камъни са изключително подходящ подарък за любимите ви хора.

shopingmaniaПсихолозите казват, че манията по пазаруването е болест и трябва да я лекуваме, защото последствията са ужасни: разпадат се семейства, губят се работа, приятели, има финансови загуби, големи дългове. Осъзнавайки това, човек, изпада в състояние на депресия и много страда. Защо, след като знаем за всички негативни последствия от тази мания, ние все пак купуваме съвършено ненужни вещи.

Аспетите като средство за диагностикаВ рождената ни карта планетите приемат окраската на зодията, в която се намират, но и също така се приспособяват към дома, който заемат. Зодията показва начина, по който се изразява планетата, а домът разкрива сектора на живота, в който излиза тази енергия. Аспектът изразява с яснота с каква друга енергия трябва да се сблъска планетата, за да даде резултат. Планетите са във взаимна връзка помежду си. Взаимно си влияят – ограничават се една друга или се подпомагат.

temperament

Астрологията си е осигурила признанието на психологията, защото тя обобщава всич­ки психологически знания от древността. К. Юнг
В астрологията, както и в психологията, съществуват 4 типа човеш­ки темперамент - холеричен, сангвиничен, флегматичен и мелан­холичен, свързани с четирите стихии. При това главни носители на функ­циите и качествата на човека са планетите,