Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

УранУран преминава в Телец на 15 май 2018 и ще остане там до април 2026 година.
Уран е планетата на изненадите и революционните действия, а Телец управлява материалното имущество, финансите и банковото дело.
Планетата се движи бавно, прави пълно завъртане около Слънцето за 84 години, т.е. транзитът във всеки знак от Зодиака продължава около седем години.
Телец е знакът на Зодиака, който традиционно се свързва с парите, а Уран представлява свободата. Намирайки се в Телец предвещава промени в сферата на финансите. С Уран никога не знаем какво ще се случи, защото той действа като светкавица - внезапно и непредсказуемо. Уран в Телец говори за промени във финансовата сфера, при това съвършено неочаквани. Те могат да се изразят като поява на нова валута – биткойните, например, или като нова форма на данъчно облагане.

Разглеждаме транзитите на бавните планети в глобален мащаб, защото тяхното въздействие се усеща на ниво общество, като цяло. Но те, също така, влияят и индивидуално. За всеки от нас е време за промени във финансовите дела, които могат да бъдат свързани с различни области: начин на заработка, плащане на кредити, данъци, купуване на акции, инвестиции. Промените могат да се отнасят за собственост - тук също не са изключени изненади и сътресения.
Понякога проявите на тази планета шокират, доколкото промените изглеждат прекалено радикални или се случват в момент, когато не сме готови за тях. Но трябва да помним, че планетното въздействие е призвано да ни освободи от това, което ни задържа, защото Уран е планетата на свободата. Трябва да знаем, че прочистваме пътя за нещо по-добро. И макар първоначално обстоятелствата да ни се струват съвършено нежелани, ще мине известно време, ще се вгледаме назад и ще разберем, че животът ни е станал много по-добър.
Влиянието на планетата на лично ниво се проявява различно, в зависимост от показателите на индивидуалната натална карта.
Ще ви представя интерпретация на транзита на Уран в Телец за всеки отделен знак от Зодиака:
ОвенОвен
Начините на заработване на пари ще станат необичайни. Отстрани може да ви се струва, че си поставяте финансовите приоритети не така, както останалите. Още повече, вие се чувствате уверени в себе си и не се безпокоите за парите, като останалите. Възможна е промяна на финансовото положение, например: вие може внезапно да забогатеете. Планетният транзит е благоприятен за тези, които са заети с иновационни проекти, IT технологии или бизнесът им е в интернет. Между другото, това положение на планетите не обещава стабилност във финансите, а приходите и загубите ще се редуват.

 

ТелецТелец
Вие сте леко ексцентрични при изявата на собствената ви натура, особено при първото впечатление. Предпочитате необичайните начини за общуване с хората, за да прикриете някои черти на личността си, за които не искате другите да знаят. Някои от вас ще променят хранителните си навици, което може да се отрази на здравето – както положително, така и отрицателно. Стилът на обличане, имиджът и прическата също ще се преобразят.

 

БлизнациБлизнаци
Ще се случат събития, които ще ви помогнат да се отървете от минали навици и обвързаности. Някои ще открият, че тайните или личния им живот излизат наяве, по някакъв начин. Целият този процес бавно, но правилно, ви отдръпва от миналото. Вашият аналитичен ум е много полезен по отношение на решаването на деликатните въпроси. Много ще се заинтересуват от такива предмети като астрология, спиритуални сеанси, психология. Възможна е появата на скрити врагове, използващи странни, нестандартни методи.

 

РакРак
Планетният транзит ще повлияе върху отношенията с приятелите. Ще се обнови кръга ви на общуване, в живота ви ще влязат необичайни, свободолюбиви хора. Вие имате способността да виждате всеки човек такъв, какъвто е, като уникална личност. Вие можете да разработите много нови идеи, а реализирането им ще направи кариерата ви успешна. Внезапни промени ще доведат до голям успех.

 

ЛъвЛъв
Направлението на кариерното ви развитие ще започне да се променя. Вие сте добри организатори и работници, но може да ви стане скучно и да тръгнете да търсите ново място. Възможно е откриете у себе си таланти, за които преди не сте подозирали. Вие може да станете известни в своята професионална среда благодарение на нетрадиционния си подход към работата. Отношенията с ръководството или с други авторитетни фигури ще бъдат напрегнати, защото не обичате да изпълнявате заповеди. Желанието да станете свободни ви подтиква към взимането на радикални решения, само се постарайте да не бъдете импулсивни.

ДеваДева
Отличавате се с нетрадиционен подход към религията, философията и политиката. Науката и дълбоките научни теми привличат повече вниманието ви, а вашият любознателен и креативен ум ви прави добри изследователи. Използвате своите знания и мъдрост, за да помагате на другите. При пътуване може да се случи нещо съвършено неочаквано, необичайно, откриващо нови измерения в ежедневието. Някои могат внезапно да прекратят или да започнат висшето си образование по време на този транзит.

 

ВезниВезни
Вие отлично се справяте с преобразованията и внезапните изменения. Преди всичко, добре се проявявате в периоди на криза и дори сте способни да извлечете определена изгода от това. За вас е характерен интереса към окултизма, магическите практики и съвременните форми на алхимията. В интимния живот се стремите към разнообразие и заради това сте готови да нарушавате социалните норми. Вас не ви притеснява какво си мислят другите, просто правите това, което считате за ново и оригинално.

 

СкорпионСкорпион
Съществува тенденция да встъпвате в странни партньорски отношения, общувайки с ексцентрични личности. Предпочитате случайните връзки, а не дълбоката привързаност. Със съпруга/та или с любимия човек са възможни открити отношения, но вие няма да ревнувате, защото цените свободата. Вероятни са радикални промени в брака, включително да живеете разделени или развод.

 

СтрелецСтрелец
В службата ще се случват промени. Възможна е промяна на задълженията или местоработата. Стремите се да вървите по свой собствен път и да изпълнявате работата по нестандартен начин. В това се различавате от другите, при това сте много ефективни. Особено успешни в дейността си са тези, които работят с техника, машини за оборудване или в организации, използващи новите технологии. Много от вас ще се заинтересуват от въпроси свързани със здравето, ще бъдат привлечени от различни лечебни практики и алтернативна медицина.

 

КозирогКозирог
При вас ще се появят необичайни хобита и увлечения. Начинът за творческото ви самоизразяване може да бъде новаторски, което ще ви направи популярни в обществото. Развивайте талантите на децата – те могат да постигнат значителен успех. Що се отнася до любовта и романтиката, през периода на този транзит няма да усетите недостиг на интерес от страна на противоположния пол, но вие ще предпочетете да не се задълбочавате в отношенията.

 

 

ВодолейВодолей
Вие ще се чувствате отлично в атмосферата на промените и ще бъдете готови сами да станете техни инициатори. Жилището ви ще бъде необичайно, възможно е да решите да използвате новите технологии. Някои ще вземат неочаквано решение да сменят местожителството си или да заминат зад граница. Не е изключено да откриете шокиращи факти в семейната история, което да повлияе на вашето възприятие за собственото ви семейство.

 

РибиРиби
Ще бъдете изобретателни и проницателни, прекалено любопитни, ще се интересувате от много неща, възможно от наука или образование. Хората могат да си помислят, че определено сте хладни, но това е заради склонността ви да гледате на много от нещата рационално, без излишни емоции. Обкръжението ви може да бъде странно или да изглежда така за другите. Много ще пътешествате, макар и по-често пътуванията да са на близо.

 

Уран ще започне да се движи ретроградно на 15 август 2020 и ще продължи до 14 януари 2021 г. През този период може изведнъж да си припомните за стари, нереализирани идеи. Възможно е и да се появи нов поглед към стари неща.
Този период е време за коренна промяна в живота, която е задължителна и полезна. Тази промяна ще бъде много трудна, дори непосилна на пръв поглед и най-вече за родените с Уран в Телец. Планетата налага потискането на материалните стремежи и отдаване на духовно развитие. Уран налага грижа за хората, които обичаме.
Докато Уран е ретрограден, може да очаквате всякакъв вид изненади. Голяма е вероятността от екстремни ситуации и хаос, но в същото време да изживеете незабравими моменти. Вероятно е да случат неочаквани събития, да се разчупят стереотипите, да възникнат внезапни прозрения и оригинални решения на някои дългогодишни проблеми.
Уран е символ на непредсказуемостта. При ретрограден Уран е вероятно да се случат значителни промени в живота: смяна на работа, преместване, начало на нови отношения или решителен разрив на предишна връзка, която е започнала да ви тежи. Това е време за смели експерименти, изследвания, открития.
Вероятно е да бъдете завладени от тревожност или желание да правите промени. Препоръчително е да отделите време, за да анализирате себе си и да определите причината за подобни състояния, както и от какво се нуждаете, за да оцените новото ниво.