Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Ретрограден Нептун 2020Гледай в youtubeНептун, всяка година, за около 5 месеца се движи ретроградно. През 2020 година това ще се случи от 23 юни на 20°57’ в Риби до 29 ноември на 18°09’ в Риби.
Ретрограден Нептун обръща внимание на духовността и вътрешния свят. Появяват се нови мечти и желания, обаче на повечето от тях не им е предопределено да се сбъднат, защото Нептун е господар на илюзиите. Влиянието на Нептун в Риби обърква, размива границите на реалността. Вие може да се чувствате объркани, буквално все едно да си проправяте път през гъста мъгла. Постарайте се да останете практични и работете над това, което е разумно и достижимо.

В астрологията Нептун се счита за планета на фантазиите, но по време на ретроградно движение, той може да покаже, че не всичко е толкова безоблачно. Време е да направите преоценка на своите идеали и внимателно да се вгледате в хората, които ви заобикалят. Това е особено актуално за тези, при които личните планети и други важни точка в наталната карта са разположени между 18-тия и 21-вия градус в мутабелните знаци (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби).
Нептун транзитира в знака Риби от април 2011 до януари 2026 година. Планета прави пълно завъртане по Зодиака за 164 години и остава във всеки знак около 14 години. В съвременната астрология, Нептун се счита за управител на знака Риби. Тук се чувства комфортно и най-ярко изявява своите качества.
Влиянието на Нептун е мъгливо и неопределено. За разлика от другите планети, при Нептун е много трудно да се разбере и осъзнае. Планета символично се свързва с илюзиите, духовността, психическите способности, безусловната любов, лъжата, мечтите, интуицията, изкуството, психологията, езотериката, мистиката, тайните. Планетата управлява течностите, водните пространства, моретата и океаните. Фотографията и киното се намират под управлението на Нептун, до колкото по своята същност представляват илюзия. Сънищата също се отнасят към проявите на тази планета.
Транзитирайки през знака Риби, Нептун увеличава всички качества и характеристики на този зодиакален знак. За планетата е важна духовността, затова ние можем да използваме вибрациите на Нептун, за да станем по-развити, духовно.
Хората, които са възприемчиви към неговата енергия, живеят в собствен творчески свят, те са чувствителни, състрадателни, добри и отзивчиви. Те се вълнуват от проблемите на обществото, искат да направят света по-добър и усещат тази необходимост като собствен дълг. Но в негативен аспект: човек става безволев и лесно контролируем.
Влиянието на ретрограден Нептун върху нашия живот:
Ретроградното движение не променя принципите на енергийното влияние на Нептун, то означава само, че се променя ориентацията на проявата на тези принципи в живота.
Ако в период на директно движение, енергийното влияние на планетата се изявява основно във външния свят и се изразява във външната активност на човека, то в период на ретроградно движение енергийното влияние на планетата в по-голяма степен е насочено към вътрешния свят на самия човек.
В период на ретроградно движение на планетата, човек е по-концентриран върху вътрешните си проблеми, върху своето емоционално състояние, повече го вълнуват проблемите на личностното израстване, търсенето и определянето на своето място и предназначение в живота и други подобни.
Следователно, всички неща, които отразяват принципа на планетата във външния свят, през ретроградния период са възпрепятствани, енергията на планетата не е достатъчна, за да извършва тези неща във външния свят. Цялата енергия на планетата е насочена към вътрешния свят на човека.
Какво е подходящо да правим, когато Нептун е ретрограден?
Нептун, в периода на своето ретроградно движение увеличава влиянието на подсъзнанието, повишава психическите способности на човека и неговата емоционалност.
В този период се размиват всички граници между реалния свят и илюзиите, и е особено подходящ за сбъдване на мечтите. Добре е да се възползвате от момента, за да осъществите мечтите си.
Например: по това време, вие можете възможно най-точно и най-ясно да опишете мечтата си, да очертаете плана за действие, насочен към осъществяването на тази ваша мечта. Но, с изпълнението на плановете е по-добре е да се заемете след края на ретроградното движение на Нептун!
Може да насочите енергията си към разбиране на вътрешния си свят, да се вслушате в своето подсъзнание, да развиете психическите си способности и други подобни.
Може да се заемете с психология, самопознание, развитие на вътрешния свят, с творчество, да внесете романтика в отношенията с близките си, нови усещания …
Какво не е подходящо да правим в период на ретрограден Нептун?
В период на ретроградно движение на Нептун се рушат обичайните представи за света, границите на реалността се размиват и изкривяват, чувствата и емоциите объркват нашите мисли.
Именно затова, през този период не трябва да се поддавате на вътрешните си страхове, да се оставяте на депресията и унинието, да започвате важни дела или да поемате сериозни ангажименти. Не давайте обещания и не приемайте сериозно обещанията на другите.
Помнете, че под влияние на емоциите може да направите много глупави неща и да извършите много необмислени действия, за които рано или късно ще се наложи да платите.
Транзитът на Нептун в Риби има различно тълкуване, в зависимост от показателите в наталната карта.
ОвенОвен
Вашето висше призвание е да служите на другите. Възможно е да не сте се справили с това в предишния си живот и сега е време да опитате отново. Помагайки на слабите ще успеете да разплетете кармичните възли. Помагайки на по-малко успешните, вие ще се отървете от собствените си емоционални проблеми и ще станете по-силни. Но има значение правилният избор, за да не започнете да помагате на тези, които само играят ролята на мизерстващи. Вашата мисия се състои в това: спасявайки другите, избягвате съдбата вие самите да станете жертви. За да придобиете вътрешна сила се доверявайте на интуицията и на вярата си.

 

ТелецТелец
Социалните взаимодействия придобиват особено значение. Приятелите са способни да станат за вас източник на вдъхновение, а в негативен план – те могат да се окажат лъжци и манипулатори. Възобновяват се старите контакти, появяват се нови, хората влизат във вашето обкръжение неслучайно, всеки от тях може да бъде проводник на вашата кармична задача. Необходимо е да бъдете много внимателни, за да определите кой ви е истински приятел, и който не се причислява към този списък. Възможно е да видите някои от тях в истинската им светлина и да решите да прекъснете връзката.

БлизнациБлизнаци
Движението на ретрограден Нептун оказва въздействие върху вашето професионално и кариерно развитие. Вярата и интуицията ще ви помогнат да се придвижите напред, да реализирате своите делови цели и амбиции. Творческото вдъхновение ще способства достигането на висоти в кариерата. Вероятно е да откриете зад кулисите тези, които ви възпрепятстват или да се появи тайна, която е свързана с авторитетен за вас човек.

РакРак
На вас ви е предначертано да погледнете по различен начин границите на собствения си свят, да го разширите и да го изпълните с ново съдържание. В живота ви ще се случват събития, които вие ще оцените като „божествено вмешателство“. Духовните прозрения ще доведат до преразглеждане на основополагащите жизнени принципи. Преодолявайки своите интелектуални и духовни граници, вие ще станете източник на вдъхновение за другите. Кармата намира път към вас чрез запознанствата ви с нови хора, пътешествия в други страни, изследването на непознати територии.

ЛъвЛъв
В живота ви се връща миналото и в зависимост от това, с какво съдържание е запълнено вашето минало, такива ще бъдат плодовете на настоящето. Актуални ще бъдат темите за доверието и лъжата. Бъдете реалисти, за да не сбъркате за хората. Осми дом е свързан с общите финанси. Тук ретроградното движение на Нептун се изразява в измамни ситуации, отнасящи се до пари, наследство, дългове. Но понякога се случват чудеса и идват големи пари.

 

ДеваДева
Партньорите, клиентите или съпругът/съпругата могат да бъдат или благословение, или проклятие. Кармата намира път към вас чрез отношенията. Вие ще намерите недостатъци в партньорите си и, както и преди, ще се наложи да се справяте с тях, докато не разберете, че техните недостатъци са отражение на вашите собствени. Сега времето не е подходящо да гледате хората през „розови очила“, трябва да ги виждате реалистично. Тогава ще успеете да решите дали искате да ги имате в живота си.

 

ВезниВезни
Темата за здравето придобива особено значение. Грижата за вашето физическо тяло, упражненията и здравословното хранене ще бъдат част от ежедневието ви. Това е идеално време, за да намерите най-добрите средства да се поддържате в чудесна форма. Но също така, трябва да внимавате да не бъдете измамени в тази област, затова очите ви трябва да са широко отворени. Служенето на другите е още една важна тема. Това, което вие ще направите за другите, ще се върне към вас преумножено.

 

СкорпионСкорпион
Кармата намира път към вас чрез вашите любовни романи, творческо изразяване и децата. Бъдете много внимателни, за да не се подведете и да не се разочаровате в романтичните си увлечения. Вярвайте в своите таланти, реализирайте се в някакво творчество, но не очаквайте възхищението и признанието на околните. Доверявайте се на самите себе си, а не другите.

 

СтрелецСтрелец
Домашният и семейният живот ще станат по-духовни. За себе си ще напомнят кармични проблеми, особено с родителите. Ще откриете, че вашите собствени проблеми са отзвук от проблемите на родителите, които не са решени на време. Във всички случаи, отношенията с родителите или с единия от тях ще се променят към добро или към лошо.

 

 

КозирогКозирог
При вас може да настъпи период на объркване на мислите, дори на умствен мързел. Ще се появи желание за овладяване на тайни знания и изучаване на езотерични науки. Вие ще усетите, че сте притежавали такива знания в минал живот. Братята или сестрите ви, съучениците или съседите могат да станат ваши учители и наставници. Не става въпрос да приличате на някой от тях. Не трябва да се сравнявате с другите, вие имате собствено предназначение.

 

ВодолейВодолей
Самооценката ви ще зависи от материалните обстоятелства, парите, имуществото, благосъстоянието. Под влиянието на планетата на илюзиите трудно ще въведете ред във финансовите си дела. Но именно това трябва да направите, за да постигнете самоувереност и да покажете на останалите истинската си ценност. Въображението, вярата и интуицията ще ви помогнат да решите въпросите, засягащи материалния свят.

 

РибиРиби
При вас Нептун ще се движи ретроградно в първи дом на хороскопа. Това ще има дълготраен ефект. Вие ще преразгледате целия си живот, започвайки от детските години и ще видите как се проявява вашата Карма. Това е чудесно време, за да влезете в контакт със своето висше „Аз“, ще се задействат екстрасензорните ви способности, ще помагате на другите. Служенето на хората ще ви помогне да се отървете от тягостните емоции, ще задействате най-добрите качества на своята личност и постигнете по-голяма самоувереност.