Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби

Нептун в РибиТълкуване на транзита на Нептун в домовете на наталната карта
Нептун транзитира в знака Риби от 4 април до 4 август 2011 година и от 3 февруари 2012 до 27 януари 2026 година. Планетата прави пълно завъртане по Зодиака за 164 години, като остава във всеки знак около 14 години. В съвременната астрология Нептун се счита за управител на знака Риби. Тук той се чувства комфортно и най-ярко проявява своите качества.
Влиянието на Нептун е мъгливо и неопределено. За разлика от другите планети, той е труден за разбиране и осъзнаване. Планетата е свързана символично с илюзиите, духовността, психическите способности, безусловната любов, лъжата, мечтите, интуицията, изкуството, психологията, езотериката, мистиката, тайните. Планетата управлява течностите, водните пространства, моретата и океаните. Фотографията и киното се намират под влиянието на Нептун, доколкото, сами по себе си, представляват илюзия. Сънищата и съновиденията също се отнасят към изявите на тази планета.

Преминавайки транзитно през знака Риби, Нептун увеличава всички тези качества и характеристики на този зодиакален знак. За планетата е важна духовността, затова ние можем да използваме вибрациите на Нептун, за да станем по-развити в духовно отношение.
Хората, които са възприемчиви към енергията на Нептун, живеят в собствен, творчески свят, те са чувствителни, състрадателни, добри и отзивчиви. Тях ги вълнуват проблемите на обществото, те искат да направят света по-добър и чувстват тази потребност като личен дълг. Но в негативен аспект, тези личности биват безволеви и лесно управляеми.
Транзита на Нептун в Риби има различно изразяване, в зависимост от показателите на наталната карта. Представям ви интерпретация на положението на планетата във всеки дом от личния хороскоп (наталната карта).
Ако не познавате наталната си карта, вие лесно бихте могли да я получите, безплатно, като отидете ТУК : https://astrobg.eu/bezplaten-horoskop-natalen Попълнете внимателно всички полета и ще видите своята натална карта. Тогава намерете знака Риби, вижте кой дом от наталната карта заема и след това прочетете тълкуването, конкретно за вас, надолу в текста!

Нептун в Риби в първи дом
Транзитът на планетата има дълготраен ефект. Вие ще преразгледате целия си живот, започвайки от детските години и ще видите как се проявява вашата Карма. Това е чудесно време, за да установите контакт със своя висш „Аз“, задействайки екстрасензорните си способности, помагайки на другите. Служенето на хората ще ви помогне да се отървете от тягостните си емоции, да задействате най-добрите качества на личността си и да постигнете самоувереност.

Нептун в Риби във втори дом
Самооценката ви зависи от материалните обстоятелства, парите, имуществото, благосъстоянието. Няма да ви бъде лесно да приведете в ред финансовите си дела под влиянието на планетните илюзии. Но именно това е необходимо да направите, за да постигнете самоувереност и да покажете на другите, каква е вашата, истинска ценност. Въображението, вярата и интуицията ще ви помогнат да решите въпросите, които се отнасят до материалния свят.

Нептун в Риби в трети дом
Може да имате периоди на объркване на мислите, възможна е дори проява на умствен мързел. Ще се появи желание за овладяване на „тайни“ знания, за изучаване на езотерични науки. Вие ще усетите, че сте притежавали такива знания още в предишния си живот. Братята и сестрите, съучениците или хората, които живеят в съседство, могат да ви станат учители и наставници. Не става дума за това, да приличате на някой от тях. Не е нужно да се сравнявате с другите, вие имате собствено предназначение.

Нептун в Риби в четвърти дом
Домашният и семейният живот ще станат по-духовни. За себе си ще напомнят кармични проблеми, особено с родителите. Вие ще откриете, че вашите собствени проблеми са отглас от проблемите на родителите, които не са решени на време. Във всеки случай, отношенията с родителите или с единия от тях ще се променят.

Нептун в Риби в пети дом
Кармата намира път към вас чрез вашите любовни романи, творческото самоизразяване и децата. Бъдете много внимателни, за да не се излъжете и разочаровате от своите романтични увлечения. Вярвайте в талантите си, реализирайте се в някакво творчество, но не очаквайте възхищение и признание от другите хора. Доверявайте се себе си и на никой друг.

Нептун в Риби в шести дом
Темата за здравето придобива особено значение. Част от вашето ежедневие ще бъде посветено на грижата за физическото ви тяло, упражнения и здравословно хранене. Това е чудесно време да намерите идеалните средства, за да се поддържате в добра форма. Но също така е необходимо да бъдете внимателни, за да не се подлъжете в тази сфера, затова очите ви трябва да бъдат широко отворени. Служенето на другите е още една важна тема. Това, което правите за другите, ще се върне към вас преумножено.

Нептун в Риби в седми дом
Партньорите, клиентите или съпругът/та могат да бъдат или благословения, или проклятие. Кармата намира път към вас чрез отношенията. Вие ще намирате недостатъци в партньорите, но, както и по-рано, ще ви се налага да работите именно с тях, докато не осъзнаете, че техните недостатъци са отражение на вашите собствени. Не е време да гледате хората през розовите си очила, трябва да ги видите реалистично! И само след това можете да решите дали искате да ги имате в живота си.

Нептун в Риби в осми дом
В живота ви се връща миналото и в зависимост от това, с какво съдържание е изпълнено вашето минало, такива ще бъдат плодовете на настоящето. Актуални ще бъдат темите за доверието и лъжата. Бъдете реалистични, за да не сгрешите за хората. Осми дом е свързан с общите финанси. Тук планетното влияние може да се изрази в лъжливи ситуации, засягащи пари, наследство, дългове. Но понякога се случват чудеса и идват големи пари.

Нептун в Риби в девети дом
Предстои ви да погледнете по различен начин на границите на собствения си свят, да ги разширите и да изпълните света с ново съдържание. В живота ще се случват събития, които вие ще смятате за намеса на съдбата. Духовните прозрения ще ви водят към преразглеждане на основополагащите жизнени принципи. Преодолявайки своите интелектуални и духовни граници, вие ще станете източник на вдъхновение за другите. Кармата намира пък към вас чрез запознанство с нови хора, пътешествия в други градове и страни, изследване на непознати територии.

Нептун в Риби в десети дом
Планетният транзит оказва въздействие върху вашето професионално и кариерно развитие. Вярата и интуицията ще ви помагат да се движите напред, да реализирате своите делови цели и амбиции. Творческото вдъхновение ще способства достигането на висоти в кариерата. Вероятно е да откриете зад кулисите онези, които се опитват да ви възпрепятстват или ще се появи тайна, свързана с авторитетен, за вас, човек.

Нептун в Риби в единадесети дом
Социалните взаимодействия придобиват особено значение. Приятелите са способни да станат за вас източник на вдъхновение, а в негативен аспект – те могат да се окажат лъжци и манипулатори. Ще се възстановят стари контакти, ще се появят нови. Хора ще идват при вас не просто така, а с основателна причина, всеки от тях може да бъде проводник на ваша кармична задача. Необходимо е да бъдете много внимателни, за да определите, кой е ваш истински приятел и кой не е такъв. Възможно е да видите някои от тях в истинската им светлина и да вземете решение да прекъснете връзката.

Нептун в Риби в дванадесети дом
Вашето висше призвание е да служите на другите. Възможно е да не сте се справили с това в предишен живот и сега е дошло време да опитате отново. Помагането на слабите ще ви позволи леко да разхлабите кармичния възел. Помагайки на тези, на които не им върви, вие ще се отървете от собствените си емоционални проблеми и ще станете по-силни. От значение е да направите правилен избор, за да не започнете да помагате на тези, които само играят ролята на хора в неравностойно положение. Вашата мисия е да спасите другите, тогава ще избегнете съдбата вие самите да станете жертва. За да придобиете вътрешна сила се доверете на вярата и на интуицията си.