Транзит на Венера

Транзит на ВенераБогинята Венера, или Афродита от древногръцката митология, е олицетворение на естетическа красота, възхитително красива, нежна и недостижима. Идеалната жена символизираща хармония и любов. В големи периоди от време тя е била в забвение, хората не са имали нужда от нейните ценности. Но с настъпването на новата ера ценностите на Венера ги изтупваме от праха и малко по малко започваме да ги ценим. Освен любов, Венера е и материална планета, тя управлява не само Везни, а и Телец. По разположението на Венера в картата, можем да съдим за финансовото състояние на човека. Съвремието ни е немислимо без финансов просперитет. Той върви ръка за ръка с всичко – с брака, с положението в обществото, до голяма степен здравето зависи от финансите и всичко останало. Именно затова е напълно логично една планета да управлява и любовта, емоциите, хармонията и парите, имуществото, ценностите. Венера е вътрешна планета. В картата на човек може да се срещне близо до Слънцето с разлика един, два знака. Венера е най-ярката планета след Слънцето и Луната. Можем да я видим след залез и преди изгрев. По разположението на Венера в картата съдим за чувствителността и емоциите на човек, за отношенията му с другите, за материалното му положение. За да определите точно къде е вашата Венера ви е нужна астрологична програма за построяване на хороскоп или ефемериди. Статиите в този раздел са посветени на местоположението на Венера по знак в разглеждания момент. Какво бихте могли да очаквате от тази планета за себе си в упоменатия период.

Венера в Близнаци от 09.06.19 г. до 03.07.19 г.Зодиакалният знак Близнаци е склонен към промяна, което показва, че в този период чувствата, по-скоро, ще бъдат леки и повърхностни, бързо възникващи и променящи се, ще се проявяват като необходимост от емоционален опит, склонност към нови изживявания. Това разположение на Венера често дава измяна и невярност, желание за нов опит в любовта, способност на бързи и кратки връзки. Силните чувства не са характерни.
При това разположение Венера гостува на Меркурий, затова е възможен известен рационализъм в любовта. По-скоро ще ви се иска да бъдете обичани, а не самите вие да обичате. Ще изпитвате влечение към партньор, който е интересен, жив и общува с лекота.
Възможно е да имате няколко любовника/любовници наведнъж и желание постоянно да сменяте партньора/ката.

Венера във ВезниТози период е добър за брак и всякакви други връзки. Увеличават се приятелите и познатите, прави ви по-общителни и популярни, носи ви успех в начинания като музика и поезия. Значително се развива вашият ум, въображение, идеализъм, чувството за красота и добър вкус. През този период ще ви дразнят грубостта и грозотата. В любовта и чувствата ще има повече мисъл, отколкото желание. Можете да печелите пари от всички професии, особено в партньорство с друго лице. Времето е добро за придобиване на пари чрез брак.

Венера във ДеваТози период е подходящ за осъществяване на търговски сделки, особено с подкрепата на други хора – партньори, съдружници, помощници. Успехът е възможен при коопериране, не при самостоятелна дейност. В този период са възможни някои несъответствия в брака, забавяния от различен вид, но при добро влияние това може да се преодолее. В любовта сте тихи, добре разположени, прощавате на хората, които обичате. Ако имате деца – в този период сте внимателни родители.