Транзит на Меркурий

Транзит на МеркурийПланетата Меркурий е най-близката до Слънцето. Меркурий обикаля по елипсовидна орбита Слънцето и пълното завъртане отнема 88 дни. Олицетворение на Меркурий в древността е бог Хермес. Той е изобразяван като млад и подвижен мъж, който е имал крила на шлема и на сандалите си. Това показва, че той е можел да се придвижва много бързо от едно място на друго. Меркурий управлява мисълта. В древногръцката митология Меркурий е бил посредникът на боговете. Бил е в състояние едновременно да живее с боговете на Олимп, а и да се спуска при хората, за да разговаря с тях. Когато боговете са искали да изпратят известие на хората, те изпращали Хермес да свърши тази работа.
Меркурий се отличавал със своята нетърпеливост и затова, хората със силен Меркурий в картите си са склонни да отскачат от едно нещо на друго и да не завършват започнатото до край. Друго характерно е склонността му да лъже и мами. Хората с негативни аспекти към Меркурий в картите си не могат да се похвалят с обективно и правдиво мислене. Неслучайно Меркурий управлява търговията, борсите и банковата система. Управлява пътищата, комуникациите, съобщенията, пощите, медиите, телефоните … Меркурий добре партнира с Уран. Уран управлява новите технологии и чрез тях мисълта се разпространява мълниеносно. Меркурий е учител. Бихме постигнали много, ако го използваме правилно. Меркурий е бърза планета и процесите свързани с него протичат бързо.
С помощта на ефемериди или астрологична програма всеки може да определи положението на Меркурий в своята рожденна карта.
В статиите поместени в този раздел ще получавате информация за моментното разположение на Меркурий и какво като цяло бихте очаквали за себе си от неговото действие.

Транзит на Меркурии от 2 09 до 27 09Какво да очакваме от Меркурий, когато се намира в знака Везни? – Умът ви е действен, мисленето се усъвършенства непрекъснато. Периодът се отличава със стремеж към обществени занимания, приятелство и веселие, събиране с много хора. При сътрудничество с повече хора, успехът е по-голям, така се научава повече. Засилва се усета към артистичното и музикалното изкуство. Би могло да се ориентирате към литература. Повишава се интуицията, въображението, изискания вкус. Стават големи способностите за възприемане и съпоставяне на нещата. Засилва се желанието за пътуване и занимания с удоволствия свързани главно с ума. Ще печелите пари чрез интелектуални занимания и най-вече в сътрудничество с други хора.