Къде се планетите в момента - транзитиХороскопът бихме могли да представим с по-популярни термини. Например с персонажи от театъра – ако приемем, че планетата е актьорът, то зодиакалният знак е ролята, която трябва да изиграе, а домът – това са декорите на сцената. С тези обяснения можете по-лесно да си представите как самите вие да тълкувате въздействието на планетата върху вашия живот. Например – Слънцето във Везни се характеризира с дипломатичност, в Овен – с целеутременост, в Рак – с емоционалност и т.н. В същото време Слънце в Овен, в първи дом – потвърждаване на вашата насоченост, енергичност, желание за доминиране, за себе-изява, а когато Слънцето в Овен е в десети дом – там вече имаме желание за израстване в службата, желание за успех в обществото, за добро представяне. Придвижването на планетите през знаците и домовете се нарича транзити. В този раздел ще получите информация именно за придвижването на планетите през различните зодиакални знаци и тяхното въздействие върху вас самите. Кои сфери от живота са облагодетелствани и кои да оставим за по-късен период

Гледай в youtubeЕдно от главните събития на 2020 година е ингресията на Сатурн във Водолей, което ще се случи на 22 март, а на 11 май Сатурн, на 2 гр. във Водолей, ще стане ретрограден (ще започне да се движи назад). Това ще продължи до 29 септември и ще се върне до 25 гр. в Козирог, след което Сатурн отново ще стане директен (ще поднови движението си напред по еклиптиката). Отново ще влезе във Водолей на 18 декември и ще бъде тук до 7 март 2023 година.
Най-общо казано, предстоят ни три години на период със Сатурн във Водолей.
В темата ще разгледам характеристиките на Сатурн и какво ще ни донесе разположението му във Водолей. Ще характеризирам значението на това разположение за всяка зодия.
Карта на транзита на Сатурн във ВодолейТова е картата на небето над нас, в момента на влизане на Сатурн във Водолей. Сами виждате, че планетите са струпани в малка дъга от 120 гр. Това показва силно напрежение, дисбаланс, енергия, която търси отдушник. Хората са напрегнати.
Какъв е символът на Сатурн в астрологията?
Сатурн е осъзнаване и усъвършенстване. Той е закон, правила, традиции, разпоредби. Сатурн е възпитател.
Планетата Сатурн е последната видима от Земята. Буквално е на границата между видимото и невидимото. Сатурн е бронята на духовното ни развитие. Сатурн е господар на кармата.
Сатурн е огромна, тежка планета. За да определим размера й приблизително, нека си представим Земята като яйце, а Сатурн като голяма диня. За 29.5 години Сатурн прави пълно завъртане около Слънцето.
Сатурн е студена и мрачна планета, и дарява с тези качества всички, които са негови подопечни – хората със Слънце, Луна, Асцендент в Козирог.

Юпитер в Скорпион 2017 - 2018Юпитер, планетата на успеха и голямото щастие, преминава в знака на Скорпиона на 10 октомври 2017 година и ще остане тук до 8 ноември 2018. На Юпитер са му нужни 12 години, за да премине през целия Зодиак. Транзитът на планетата е много важен, защото се явява последния преди преминаването в собствения му знак - Стрелец.
Това е експанзивна, щедра и оптимистична планета, в астрологията се счита, че тя носи късмет и успех. Религията, висшето образование, пътешествията, мечтите за бъдещето, новите перспективи – всичко това е свързано с Юпитер. При транзита си през Скорпион, планетата пренася своите качества и възможности върху този зодиакален знак. Успехът, оптимизмът, щастието, експанзията, идеологията, образованието, разбирането за света – всичко сега ще се вижда през призмата на Скорпиона.

Пълнолуние в БлизнациПълнолунието на 14 декември 2016 година се случва на 22 гр. в Близнаци, когато Луната е в опозиция на Слънцето в Стрелец.
За Близнаците е характерно повърхностното възприемане на света, а в същото време Стрелецът е склонен към философска гледна точка. Пълната Луна поставя пред нас задача да се научим да различаваме въпросите, които се нуждаят от действително дълбоко разглеждане и да не се разсейваме по множество незначителни детайли, за да не изпуснем важното.
Особенността на това пълнолуние е в това, че Слънцето образува съвпад с бавната планета Сатурн, пазителят на времето. Това означава, че събитията, които ще се случат в близките до пълнолунието дни няма да се разрешат бързо.
Най-чувствителни към въздействието на лунната енергия ще се окажат хората от мутабелните знаци на Зодиака: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, но и представителите на другите знаци трябва да бъдат внимателни.
Често пълнолунието носи безспокойство, от дълбините на подсъзнанието се повдигат неясни тревожни усещания. Пълната Луна подчертава и обостря непрекъсващ конфликт между чувствата и разума. Луна в Близнаци подтиква да реагирате на събитията бързо, но установените ви принципи не винаги ще позволят да направите това. Гъвкавостта и способността за адаптация, с които са известни Близнаците, ще ви помогнат да направите обстоятелствата хармонични. Не се страхувайте да подложите на съмнение своите доктрини и убеждения – това е важна съставна на движението към позитивни промени.

Венера във ВодолейВенера, планетата на любовта и красотата, през 2016 година, транзитира два пъти през знака Водолей, което се случва много рядко. Как тази планетарна позиция ще повлияе на любовта и отношенията? Водолей е известен като знак на свободата, сюрпризите и неординарността, така че очаквайте в живота и любовта изненади. Но преди всичко си позволете повече свобода в отношенията.
Влизайки в знака Водолей, Венера образува секстил със Сатурн в Стрелец, това е позитивен аспект. Страстни моменти на изразяване на любов този аспект не обещава, по-скоро неговото влияние може да се изрази като укрепване на отношенията и ръст на отговорностите.
В края на 2016 година Венера във Водолей формира хармоничен аспект, тригон, с Юпитер във Везни, което обещава успех в любовта и пътуванията. Но също така, нараства стремежът да похарчите доста пари за украшения, а луксозни предмети и удоволствия. Бъдете внимателни и не си позволявайте за излизате от рамките на бюджета си, независимо от съблазните.

НоволуниеНоволунието на 29 ноември 2016 година ще се случи на 7 градуса в Стрелец. Това е знак принадлежащ на стихията Огън, в астрологията се смята, че тук истината превишава всичко. Стрелец е под управлението на Юпитер – планета, вселяваща оптимизъм, така, че новолунието ще даде начало на нови надежди.
Стрелецът вдъхновява към истинска и безгранична любов, към пътувания и търсене на истината, открива нови хоризонти. Новолунието обикновено се свързва с нещо ново, което скоро ще се появи във вашия живот, а влиянието на Стрелец дава желание да изпитате приключения, да се отправите да пътувате, да намерите нови приятели. Могат да ви дойдат нови идеи за творчески проекти. Ще се появи уникална възможност да прегледате своите убеждения и да започнете да мислите мащабно.
Новолуние в Стрелец
Може би в следващите две седмици ще се замислите по въпросите за продължаване на образованието, планове за пътувания или ще се увлечете по духовни търсения. Най-голямо влияние Новолунието в Стрелец ще окаже на хората от мутабелните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, но и другите ще усетят това въздействие.
Новолунието на 29 ноември 2016 година в Стрелец носи чувство на освобождение, появява се чувство на освобождаване и вдъхновяване. Това качество още повече се подчертава от факта, че Юпитер формира хармоничен аспект с Марс във Водолей. Тези стремежи и желания, които не са били реализирани, сега ще получат импулс и ограниченията ще останат назад.
Заедно с това, присъства напрегнат аспект на Новолунието с Нептун в Риби, затова е желателно да избягвате да взимате важни решения, особено, ако не сте уверени. Наличието на повече надежди е чудесно, но има разлика между вяра и наивност. Може да се случи така, че първоначалният ентусиазъм да угасне и вашите нови начинания да не се развиват.
В такъв ден е добре да се загатват желания, които могат да засягат всичко: любов, пари, кариера …

Пълнолуние 14 ноември 2016Пълнолунието на 14 ноември 2016 година е в знака Телец. Можем да кажем, че това ще бъде супер пълнолуние, защото Луната ще бъде по-близо от обикновенно до Земята. Благодарение на по-малкото разстояние между нашата планета и спътника й, лунният диск ще изглежда необичайно голям за наблюдателите от земята.
Телец е силно фиксиран земен знак и съчетава невероятна мощ с практичност, мекота и спокойствие. Управител е Венера, която е планета на любовта и хармонията и прави Телец чувствен и нежен. В същото време осезаема е женската сила, енергията на Земята, чувства и красота.

Юпитер във ВезниПланетата Юпитер преминава във Везни на 9 септември 2016 година и остава тук до10 октомври 2017. Този знак, в астрологията, се асоциира с хармония, справедливост, баланс, красота и стремеж към съгласие. Юпитер символизира оптимизъм, успех, щедрост, правосъдие. Юпитер във Везни показва как да се измъкнете от пределите на ограничаващите убеждения, задържащи ви в състояние на конфликт. Везни е знак принадлежащ на въздушната стихия и за него е характерен стремеж към безпристрастност, така че транзитът на Юпитер във Везни ще помогне да видите проблемите от друг ъгъл.
Доколкото свързваме знака Везни с отношенията, присъствието на „големия благодетел“ Юпитер обръща особено внимание на любовта и романтиката, брака и семейството. Когато Юпитер прави транзит във Везни е добро време за сватби. Особено впечатляващи могат да станат тържествените бракосъчетания. Възможно е някои да вземат решение да възстановят предишни отношения, а други да решат да прекратят изживяла се връзка, за да открият за себе си нови перспективи.

Подкатегории

Транзит на МеркурийПланетата Меркурий е най-близката до Слънцето. Меркурий обикаля по елипсовидна орбита Слънцето и пълното завъртане отнема 88 дни. Олицетворение на Меркурий в древността е бог Хермес. Той е изобразяван като млад и подвижен мъж, който е имал крила на шлема и на сандалите си. Това показва, че той е можел да се придвижва много бързо от едно място на друго. Меркурий управлява мисълта. В древногръцката митология Меркурий е бил посредникът на боговете. Бил е в състояние едновременно да живее с боговете на Олимп, а и да се спуска при хората, за да разговаря с тях. Когато боговете са искали да изпратят известие на хората, те изпращали Хермес да свърши тази работа.
Меркурий се отличавал със своята нетърпеливост и затова, хората със силен Меркурий в картите си са склонни да отскачат от едно нещо на друго и да не завършват започнатото до край. Друго характерно е склонността му да лъже и мами. Хората с негативни аспекти към Меркурий в картите си не могат да се похвалят с обективно и правдиво мислене. Неслучайно Меркурий управлява търговията, борсите и банковата система. Управлява пътищата, комуникациите, съобщенията, пощите, медиите, телефоните … Меркурий добре партнира с Уран. Уран управлява новите технологии и чрез тях мисълта се разпространява мълниеносно. Меркурий е учител. Бихме постигнали много, ако го използваме правилно. Меркурий е бърза планета и процесите свързани с него протичат бързо.
С помощта на ефемериди или астрологична програма всеки може да определи положението на Меркурий в своята рожденна карта.
В статиите поместени в този раздел ще получавате информация за моментното разположение на Меркурий и какво като цяло бихте очаквали за себе си от неговото действие.

Транзит на ВенераБогинята Венера, или Афродита от древногръцката митология, е олицетворение на естетическа красота, възхитително красива, нежна и недостижима. Идеалната жена символизираща хармония и любов. В големи периоди от време тя е била в забвение, хората не са имали нужда от нейните ценности. Но с настъпването на новата ера ценностите на Венера ги изтупваме от праха и малко по малко започваме да ги ценим. Освен любов, Венера е и материална планета, тя управлява не само Везни, а и Телец. По разположението на Венера в картата, можем да съдим за финансовото състояние на човека. Съвремието ни е немислимо без финансов просперитет. Той върви ръка за ръка с всичко – с брака, с положението в обществото, до голяма степен здравето зависи от финансите и всичко останало. Именно затова е напълно логично една планета да управлява и любовта, емоциите, хармонията и парите, имуществото, ценностите. Венера е вътрешна планета. В картата на човек може да се срещне близо до Слънцето с разлика един, два знака. Венера е най-ярката планета след Слънцето и Луната. Можем да я видим след залез и преди изгрев. По разположението на Венера в картата съдим за чувствителността и емоциите на човек, за отношенията му с другите, за материалното му положение. За да определите точно къде е вашата Венера ви е нужна астрологична програма за построяване на хороскоп или ефемериди. Статиите в този раздел са посветени на местоположението на Венера по знак в разглеждания момент. Какво бихте могли да очаквате от тази планета за себе си в упоменатия период.

Транзит на лунните възлиЛунните възли не са планети, те са фиктивни точки на пресичане на орбитите на Слънцето и Луната. Винаги показват в коя сфера от живота ще бъде съсредоточено нашето внимание, независимо дали искаме това или не. Те показват основната точка на прилагане на нашите сили, енергия, мисли и действия. Показват в кой именно момент от живота си можем да очакваме големи промени.
Лунните възли се намират един срещу друг и веднъж на година половина сменят своя знак, променяйки фокуса на нашето внимание. Трябва да бъдем готови за това.
Фактически, положението на Лунните възли определя посоката на промените в нашия живот.
Лунните възли са два: Северен Лунен възел - Раху и Южен Лунен възел – Кету.
Северният Лунен възел е символ на нашето бъдеще, на онова, което ни очаква. Символизира всичко онова, което ни предстои. Транзитното му разположение винаги показва сферата на живот където се появяват нови възможности. Северният Лунен възел дава възможности.
Южният възел символизира нашето минало. Транзитното му разположение винаги показва тази сфера на живота, където ни очакват изменения, при които може нещо да приключи. Показва сферите на живот където са нужни трансформации и промени. В тези сфери на живота може нещо кардинално да се промени или да приключи.