sun sistem mВъв всеки хороскоп е важно положението на Слънцето, Луната и планетите.Слънцето означава:  дух, характер, темперамент, социално положение.Луната: психическо състояние, инстинктивни реакции, отношение към жената и майката, ежедневието.Марс представлява активността на външния свят по отношение на човека.Венера е принципа на възприемане на външния свят, тя тясно е свързана с любовта и естетиката.Меркурий е рационалното мислене т.е.  онова,което преди наричаха „разсъдък“.  Меркурий създава менталните конструкции. Той свързва програмата за възприятие – Венера – с програмата за активно действие – Марс.Юпитер и Сатурн – това са кармични програми, занимаващи се винаги с много години. На подсъзнателно ниво те внасят изменения, но не веднага, а в бъдещето.  Юпитер символизира  влиянието на големите социални групи, разширява човешкото съзнание. Сатурн – обратно – символизира принципа на проверка и укрепване на изживяното. Той поставя ограничения и препятствия, които могат да се преодолеят с цената на тяхното приемане и съсредоточаване.  Плутон, Уран и Нептун — това са висши планети, които символизират дълбоки програми на подсъзнанието.

 

Планета СатурнСатурн винаги предлага много и тежка работа, но всичко зависи от това, как ще я възприемете. Може да считате, че такава работа е наказание и тогава тя ще предизвиква раздразнение и досада, а е възможно и да не получите компенсация за труда си така бързо, както ви се иска.
За да се научите правилно да възприемате онова, което предлага Сатурн, трябва преди всичко да приемете и осъзнаете факта, че никоя друга планета не може да ви даде истинско разбиране на причината за идването ви на Земята. Затова, всички претенции и обвинения по адрес на Сатурн, по повод на това, че той се проявява твърде строго, а понякога и безпощадно, говори за вашето нежелание да приемете условията, които ви определя кармата за този ви живот.