Пълнолуние в БлизнациПълнолунието на 14 декември 2016 година се случва на 22 гр. в Близнаци, когато Луната е в опозиция на Слънцето в Стрелец.
За Близнаците е характерно повърхностното възприемане на света, а в същото време Стрелецът е склонен към философска гледна точка. Пълната Луна поставя пред нас задача да се научим да различаваме въпросите, които се нуждаят от действително дълбоко разглеждане и да не се разсейваме по множество незначителни детайли, за да не изпуснем важното.
Особенността на това пълнолуние е в това, че Слънцето образува съвпад с бавната планета Сатурн, пазителят на времето. Това означава, че събитията, които ще се случат в близките до пълнолунието дни няма да се разрешат бързо.
Най-чувствителни към въздействието на лунната енергия ще се окажат хората от мутабелните знаци на Зодиака: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, но и представителите на другите знаци трябва да бъдат внимателни.
Често пълнолунието носи безспокойство, от дълбините на подсъзнанието се повдигат неясни тревожни усещания. Пълната Луна подчертава и обостря непрекъсващ конфликт между чувствата и разума. Луна в Близнаци подтиква да реагирате на събитията бързо, но установените ви принципи не винаги ще позволят да направите това. Гъвкавостта и способността за адаптация, с които са известни Близнаците, ще ви помогнат да направите обстоятелствата хармонични. Не се страхувайте да подложите на съмнение своите доктрини и убеждения – това е важна съставна на движението към позитивни промени.

Пълнолунието ще помогне да завършите това, което трябва да бъде приключено, като по този начин ще освободи място за нови възможности. Хармоничният аспект между точката на пълнолуние и Уран в Овен говори за това, че приключването може да се случи внезапно. Но не трябва да съжалявате, защото едновременно с това ще се открият уникални перспективи, които ще ви донесат значително повече възможности. Това особено се отнася до тези, които са готови да откриват новото, онези, чийто поглед е устремен към вътрешния си източник на сили, които всеки човек притежава. Трябва много внимателно да наблюдавате случващото се наоколо, да отбелязвате знаците и символите, които ви изпраща Вселената.
Денят 14 декември 2016 и следващите две седмици са много подходящи за приключване на различни дела и за отказване от вредни навици. Възползвайте се от този период, за да се освободите от ненужното и да направите място за това, което влиза в живота ви, съвсем скоро. Новата година е време за нови начинания. Длъжни сме да бъдем готови да пуснем това, което вече се е изчерпало или да страдаме от последствията.