Година на червената огнена маймуанаГодината на червената Маймуна, според китайския календар, настъпва на 8 февруари 2016 година. Измисленият от китайците, преди повече от 2000 години, 12-годишен календарен цикъл, при който всяка година съответства на определено животно е доказал своята точност. Той не може да предскаже всички събития, но все пак помага да повдигнете завесата на бъдещето, правилно да се подготвите, да посрещнете и прекарате годината така, че през периода да ви съпътства само успех и прогрес. Ще получите информация за характеристиката, особеностите и символите на 2016 година. Ще разберете както за семейния, така и за деловия хороскоп на настъпващата година.
Характеристика на годината: какво ви очаква и за какво трябва да се подготвите през 2016? Огнената или червената маймуна е интересно животно, многообразно и по някакъв начин прилича на самите нас, хората. Маймуната е невероятно умна, находчива и изобретателна, в същото време непредсказуема. Тя може да бъде както съзидателна, така и разрушителна, мигновено преминава от ласки и доброта към раздразнение и ярост. Огнената маймуна е с непостоянна природа, както и огънят, който може да ви даде топлина в студена нощ, да създаде уют в дома, а може и да унищожи цели градове. Именно в такива години всеки човек получава шанс истински да измени своя живот, да направи това, за което отдавна е мечтал, да постигне небивал успех.

Тези, които ще бъдат така изобретателни и находчиви, каквато е и маймуната, те ще вървят към своите цели, независимо от страховете и съмненията им, а маймуната със сигурност ще ги възнагради. В годината на маймуната трябва да се действа решително и да се разчита само на себе си и на своите сили. Маймуната не обича тези, които играят на сигурно, затова тези, които рискуват имат много големи шансове да спечелят големия джакпот. Девизът на годината на маймуната може да бъде фразата: „Сега или никога!“.
При това маймуната има своите негативни черти: тя може да бъде нагла, повърхностна, хитра и тщеславна. Това е обратната страна на нейните положителни качества: постоянство, широта на кръгозора, съобразителност и увереност в себе си. Всички тези положителни качества са нужни, за да изпълните своите мечти в годината на маймуната, но не трябва да се увличате и да ставате твърде егоистични, иначе могат да се появят проблеми в личните дела и трудности в общуването дори и с най-близките приятели. Трябва да умеете да забелязвате лошите си качества и да поставите маймуната на място, напомняйки й кой е на върха на еволюцията.
В годината на маймуната винаги се случват мащабни събития, като това засяга не толкова живота на отделната личност, а на цели държави. Достатъчно е да си спомним събитията, които са се случили в предишни години преминали под знака на маймуната - 2004, 1992, 1980, 1968, 1956. Последната се явява пълен двойник на 2016 година: тя също е била високосна година на огнената маймуна. Китайският календар освен 12 животни включва в себе си и пет стихии. Затова, следващата година на огнената маймуна ще се случи чак след 60 години, през 2076 година.
Символи на 2016 година:
Символите на 2016 година са: огънят, който е една от петте стихии допълващи китайския календар. Трябва да умеете правилно да работите с огъня и тогава той ще ви донесе полза, а не вреда.
Цветът на 2016 година е червеният, а също и огнените цветове и оттенъци, от алено до ярко оранжево.
През 2016 година късмет ще носят камъните с червен цвят - гранат, рубин, огнен опал, а също и камъните с огнен произход, например, обсидиан, който е вулканично стъкло. Украшения от кехлибар също ще се харесат на огнената Маймуна.
Металът се явява стихията на маймуната, според китайския хороскоп. Така, че е необходимо да отдавате предпочитание на този материал. Това може да се прояви в дребните детайли от бита: ако избирате стелажи, напр., спрете се на метални, а не на дървени.
В годината на огнената маймуна празниците трябва да бъдат ярки, пищни и блестящи. Маймуната харесва всичко да бъде забавно, карнавално, така, че облеклото ви може да бъде необичайно, а също е страхотна идея организирането на тематични партита с различни костюми. Желателно е облеклото ви на празниците да бъде оформено в съответствие с цвета на годината – червени, оранжеви, огнени, алени тонове. Понеже маймуната обича метала, то ще бъдат приветствани пайетите, блестящите тъкани и различните металически оттенъци.
Маймуната обожава големите и шумни празници. Така, че ако вие обичайно отбелязвате празниците си у дома, в семеен кръг, възможно е да има смисъл за промените традициите си и да отидете на ресторант, клуб, на гости или да пътувате, за да видите различни хора, непознати градове, местности…
През студените месеци, празнувайте в близост до огъня, ако нямате камина то запалете красива свещ.
Относно начина ви на хранене: основата на рациона на всички маймуни са тревите и плодовете. Ако вие искате да угодите на маймуната, през 2016 година трябва да отдадете предпочитание на плодовете и зеленчуците. Ще ликуват вегетарианците и суровоядците! Украсата на масата трябва да бъде красива и преобладават червените цветове, маймуната обича всичко забележимо. Може да присъства на масата или в дома ви статуетка на червена маймуна. Старайте да подбирате максимално полезни и натурални продукти. При избор на основното блюдо, отдавайте предпочитание на леките салати с месо, запечено във фурна или на огън. Сладкия вкус също трябва да бъде лек и да идва от плодовете.
Символът на 2016 година обича да похапва, но той също така и много се движи. Затова не превръщайте хранене в ритуал. Веселете се, разхождайте се, ходете на танци – всичко това не само е полезно, но и ще се хареса на нашата огнена красавица.
Безусловно основният цвят на 2016 година е червеният. Ако се наложи да променяте интериора у дома си или да обновявате гардероба си, не се страхувайте да затъмните околните с екстравагантност и яркост. При избора си отдайте предпочитание на всички оттенъци на червеното. Ако не ви подхожда яркия червен цвят, то обърнете внимание на кафявото, пастелните оттенъци и дори черния, който можете да освежите с метални аксесоари. Годината не може да мине без красиви накити. Камъните трябва да бъдат с червен цвят, напр. рубин, гранат, огнен опал. Вгледайте се в камъни с огнен произход, накити направени от материали от вулканичен произход. Класическият кехлибар също се харесва на стопанката на годината.
Не се страхувайте от необичайните прически, елемент на нестандартност ще зарадва маймуната, а това ще увеличи вашите шансове за успех в новата година. Но най-важното е облеклото ви да е удобно и да не пречи да се движите, защото маймуната е много активно животно.
„Сега или никога“ е девизът на 2016 година.
Както вече вероятно разбрахте, 2016 година обещава да бъде енергично време, ярко наситено и успешно за тези, които не се страхуват да покоряват върхове. Маймуната обича практичните.
За родените в годината на маймуната.
Маймуната ще бъде знак за тези, които се родят между 8 февруари 2016 и 27 януари 2017. Хората, родени под този знак са ярки личности, винаги намиращи се в центъра на вниманието. Те са изследователи, изобретатели, първопроходци – отличава ги влечението към знанията и уменията получените знания да приложат на практика. Маймуните са умни и находчиви, те умеят да предразположат хората към себе си и винаги са заобиколени с поклонници и почитатели. Заради това маймуните са склонни да се „надуват“. Като негативни черти, които са присъщи на родените под този знак, може да изброим користолюбивост, хитрост, егоизъм, тщестлавие. Знаейки за тези качества, родителите на децата, родени през 2016 година, могат да ги възпитат правилно, превръщайки отрицателните черти в положителни – користолюбието в пестеливост, хитростта – в изобретателност и умение да мисли творчески и нестандартно, егоизма и тщеславието - в увереност в себе си и умение правилно да оценява своите сили и способности. Родителите не трябва да толерират всички каприза на детето Маймуна: те са много умни и изобретателни, така че бързо превръщат мама и тате в обслужващ персонал. Но не трябва и да се ограничава такова дете, защото няма да успее да развие своя богат творчески потенциал. Както винаги е необходимо да се държи златната среда.
В годината на Маймуната са се родили много известни и интересни личности. Сред тях са Руал Амундсен, първият човек попаднал на Южния полюс, немският философ Артур Шопенхауер, загадъчният фаворит на руското царско семейство Распутин, драматургът Шварц, знаменитият холивудски актьор Мел Гибсън и мн. др.
Семеен и любовен хороскоп за 2016 година
2016 година е високосна – не се препоръчва сключването на брак. Още повече, че самата маймуна е доста лекомислено и непостоянно същество. Така, че тези, които има любим/а, трябва да изчакат и да се оженят в 2017, като така ще имат възможност да проверят своите отношения.
Тези, които вече са семейни трябва да отделят внимание на развитието и запазването на отношенията. Не трябва да се поддават на съблазните, които ще им предложи маймуната шегобийка. Зад ярката обвивка може да е крито нещо обикновено, така, че е по-добре да се държите за това, което вече имате. Независимо от своя лекомислен и до някъде неуравновесен характер, маймуната боготвори децата. Така, че това е добро време да си родите деца.
На тези, които все още са сами, страстната и романтична маймуна ще подари възможност да намерят своята любов. Не е нужно да се страхувате да признаете своите чувства. Има разбира се и друга страна: ако не ви върви в любовта, ще ви провърви в бизнеса. Трудът е направил от маймуната човек, годината е подходяща за нови проекти: тези, които ще започнат да работят много през 2016 година и няма да се страхуват да рискуват, ще ги очаква успех. Тук е и предимството на самотните: семейните хора не могат да си позволят да се трудят извънредно и да рискуват, това неизбежно ще доведе до проблеми в отношенията между партньорите.
Бизнес хороскоп
В годината на маймуната винаги се случват много големи, политически и икономически събития, както положителни, така и отрицателни. Това става разбираемо и без хороскопа, ако проследите историята на няколко века назад. Маймуната обича красивите думи. Трябва да умеете да произнасяте гръмки слова и да действате, изхождайки от реалните факти.
Трябва да бъдете готови за всякакви обрати: дори и при най-тежката криза винаги има възможност да направите голяма крачка напред. Всичко е в това, дали ви стига смелост, опит и способности, за да обърнете ситуацията в своя полза. Именно в такива години се формира трамплина към бъдещето, затова трябва да влагате сили и средства в перспективни проекти, които ще ви дадат резултат в далечното бъдеще.
За да бъдете успешни през 2016 година, трябва да приемете някои от навиците на маймуната, особено лукавството и изобретателността. Старайте се да избягвате конфликтите, не встъпвайте в спорове, продължавайки при това да следвате своята линия.
Дори и да се намирате в групата на късметлиите, не забравяйте да се вслушвате в съветите на близките си и на професионалистите, на които се доверявате. На маймуната й е свойствено тщеславието, което заслепява и не позволява да се мисли трезво. Избягвайте го.
2016 година, според хороскопа, е подходяща за смяна на работата или дори на професията. При това тези, които не са уверени в своите сили е по-добре да не рискуват. Затова пък тези, които рискуват ще спечелят много повече: в годината на користната маймуна печалбите нарастват многократно.